Sunday, December 20

Konvensyen PR - Sandiwara Wayang Cina

Kita biasa dengar kisah hendak menjadikan Selangor sebagai pusat ternak Babi Moden, ini dicadangkan oleh MB Pkr Khalid Ibrahim di Selangor.

Kita biasa dengar cerita Exco bergambar bogel, ini berlaku di Selangor. Dan Exco bogel itu kini menjadi Ikon Remaja Pas di Selangor.

Kita biasa dengar kelab malam, rumah urut, pusat karaoke. Pusat-pusat maksiat ini bertambah bagai cendawan tumbuh lepas hujan di Selangor.

Kita biasa dengar Beer Halal. Ini berlaku di Selangor bila Exconya kata beer itu halal dan boleh diminum oleh umat Islam. Dalam Exco kanan Pas dihadapkan ke Lembaga Disiplin Parti gara-gara mengkritik beer halal itu.

Kita biasa dengar Fun Fair. Kita Fun fair tumbuh bagai cendawan di Selangor. Malah ada Majlis Perbandaran yang dipanggil pengadap gara-gara tidak meluluskan lesen fun fair di Selangor.

Kita biasa dengar Haji Rasuah. Ini berlaku diKelantan. MB nya Nik Aziz telah diberikan hadiah Haji bila dia meluluskan kontrak memasang billboard kepada sebuah syarikat di Kelantan.
Kita biasa dengar cerita liwat yang dilakukan oleh seorang pemimpin politik. Dia bukan liwat sekali, malah banyak kali. Kes terbaru melibatkan bekas membancuh kopinya.

Ini semua adalah cerita polisi 2 tahun PR memerintah beberapa buah negeri. 2 tahun ini pelbagai jenayah yang dilakukan kepimpinan mereka.

Mereka nak rakyat melupakan kisah babi, kisah bogel, kisah rumah urut, kisah beer halal, kisah fun fair, kisah haji rasuah, kisah liwat. Kisah maksiat, kisah seks, kisah rasuah sudah jadi sebati dalam kehidupan kepimpinan PR. Mereka mahu mengajak anak berjalan betul, tapi mereka berjalan sengget.

Kepimpinan melalui teladan, buat apa yang aku suruh, jangan buat apa yang aku buat.

Rakyat tak mudah lupa. Rakyat tahu pemimpin PR merupakan musang yang berbulu ayam. PKR, DAP, PAS sedang bersandiwara wayang cina.

No comments: