Thursday, January 21

Siapa yang rempat ?

Berita pejabat Yaakob Sapari di geledah Sprm mengemparkan. Tak lah ku sangka, ku ingat cempedak rupanya nangka.

Yaakob Sapari Exco Selangor adalah Exco yang paling low profile. Jauh sekali kalau nak banding dengan Teressa mengenai isu babinya, Eli mengenai isu bogelnya, Ronnie mengenai isu kongsi gelapnya atau Hassan Ali mengenai isu araknya.

Yaakob juga terkenal sebagai bekas pimpinan Abim yang sangat sederhana, cool dan tak mudah melenting.

Namun apabila pegawai khasnya dibawa ke Putrajaya oleh Sprm, itu memeranjatkan saya. Semua orang ' makan' nampaknya di Selangor sekarang. Dari yang kecil-kecil sampai yang besar-besar.

Kalau mereka pernah nukilkan BN kaki rasuah, sekarang saya nak tanya mereka, ini apa namanya? Adakah kah bukan rasuah? Mereka tentu akan jawab ini konspirasi Umno ! Alasan yang sangat sudah lapuk dan tak dapat diterima oleh akal. Apa mereka ingat rakyat buta !

Mereka cuba menjadi manusia yang lebih tinggi dari undang-undang. Super Class. Belajar dari boss mereka Anwar, yang sehingga ini terus membelet dan mencari seribu satu cara untuk terlepas dari dibawa ke mahkamah.

Siapa yang rembat? Tak mungkin Yaakob? Yaakob cuma pengurus seperti pengurus bank. Dia hanya ikut perintah. Dia kena bersubahat untuk kekal dikerusi empuk Exco. Jadi siapa yang rembat?

Rakus yang tanpa had !

3 comments:

melayuangkat said...

Memang tak disangka sangka, Nampaknya memang orang Selangor kena tipu..disangka Cempedak tapi Nangka..

YANG GAMBI said...

Salam bro,

Rakyat sudah ramai membuka mata, membuka mnda..... tunggulah akan kehancuran pengkhianat bangsa, tanah air dan agama ini........

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

masih ingat satira politik karya george orwell? Animal Farm - cerita babi bernama Napoleon yg menggerakkan `reform' di klgn haiwan ternakan utk menentang manusia - ramai la yg ikut - antaranya - kuda, lembu, keldai, kambing - akhirnya kumpulan babi yg diketuai oleh Napoleon ini lebih teruk dr manusia yg ditentangnya sebelum ni... itulah yg terjd hari ini.. :)