Tuesday, February 16

Nonsense Welfare State

Malangnya anak melayu. Dia terlantar di Icu Hospital Besar Tengku Ampuan Rahimah Klang. Sudah hampir seminggu dia tak sedarkan diri.

Dia adalah mangsa kemalangan jalanraya. Motorsikal yang di naikinya di langgar oleh sebuah kereta. Kereta itu dipandu oleh seorang wakil rakyat. Wakil rakyat Dap Sekinchan, Ng Swee Lim.

Kemalangan berlaku waktu tengah malam di seksyen 7 shah alam. Anak muda ini cedera parah di langar YB Ng Swee Lim. Motorsikalnya hancur remuk. Dia terus dimasukkan ke Icu, sampai sekarang tanpa pembelaan kerajaan negeri Selangor.

Ng Swee Lim adalah Yb Dap yang sangat chavanistik cina. Dia menghentam melayu di Dun Selangor bagai nak rak. Dia adalah pejuang Teoh Beng Hock. Ketika membahaskan isu TBH dia lah yang membawa gambar TBH yang mati kemalangan di premis bangunan di Shah Alam.

Kenapa Dap boleh bela anak cina yang mati dalam kemalangan, tetapi tidak membela anak melayu yang ditimpa kemalangan sampai koma. Dap memang parti perjuangan untuk orang cina. Apa peduli Dap untuk anak melayu.

Yang sangat tidak bijak adalah orang melayu yang bersengkokol dengan Dap. Yang sangat tidak bijak adalah Mb melayu yang mendokong negeri kebajikan. Negeri kebajikan Mb ini adalah orang cina diutamakan, orang melayu dinyahkan. Kisah anak muda melayu yang dilanggar oleh Yb Dap ini bukti terbaru betapa Dap menunggangi Mb melayu sebagai boneka kelas pertama.

2 comments:

Ingat Pndtg da xrasa Meka Pndtg.Meka pkir Sgt Lebih Layak Tkbir Mesia.Meritokrasi LKY.Ramai Melayu biasanya IQ Rendah said...

Ingat Pndtg da xrasa Meka Pndtg.Meka pkir Sgt Lebih Layak Tkbir Mesia.Meritokrasi LKY.Ramai Melayu biasanya IQ Rendah

YANG GAMBI said...

Salam bro, bagaimana kalau yang kena tu bukan Melayu dan yang langgar pulak ADUN UMNO........ berbakullah berita mengutuk dalam harakah..... berpuluh ribulah kerajaan Selangor hantar duit.......macam matinya TBH...