Wednesday, April 14

Beruk pun terkejut

Pabila calon PKR Hulu Selangor diumumkan oleh Anwar malam tadi, ramai yang terkejut. Yang hadir Hj Hadi terkejut, Mustafa Ali terkejut, Shamsul Iskandar terkejut.

Ramai yang mengeluh. " Ini strategi untuk kalah, bukan untuk menang ", bisik seorang rakan yang hadir. Ada yang sangat tidak kena dengan calon PKR kali ini.

Yang paling terkejut tapi buat muka sepuluh sen adalah presiden PAS yang masuk perangkap Anwar malam tadi. Mereka difahamkan calon PKR adalah calon yang bersih dan kurang problem. Tapi bila Zaid diumumkan sebagai calon, mereka terkedu.

Zaid Ibrahim ada sejarah yang tersendiri dengan PAS. Dia pernah menyaman kerajaan Nik Aziz atas isu Hudud. Dia mencabar kesahhan enakmen Hudud PAS di mahkamah. Dia adalah penentang perlaksanaan hukum hudud di Kelantan.

Pimpinan PKR Hulu Selangor juga sangat terkejut. Mereka mencadangkan anak tempatan. Dr Halili Rahmat anak Hulu Yam atau Nasaruddin Abd Aziz, Ketua Cabang PKR Hulu Selangor sebagai calon pilihan anak tempatan. Mereka banyak berkorban untuk Dr Zainal Abidin Ahmad, tapi hayat Dr Zainal tak lama.

Mereka tak faham kenapa melayu yang lahir di Kota Baru, duduk di Kota Baru dan bermastautin di Kota Baru menjadi pilihan Anwar. Melayu Hulu Selangor cabok sangat ke ? Adakah melayu Hulu Selangor seperti Dr Halili Rahmat tak layak? Dr Halili kan Dr Konsultan Otak. Tak terer ke Konsultan perubatan berbanding dengan lawyer macam Zaid Ibrahim.

Yang juga amat terkejut adalah Shamsul Iskandar, Ketua AMK PKR. Shamsul adalah calon favourite. Dia telah di kerahkan berkerja di Hulu Selangor sejak Dr Zainal sakit. Shamsul berceramah setiap malam di Hulu Selangor. Dia pusing keliling. Shamsul benar-benar kecewa.

Mereka benar-benar kecewa dan terkejut dengan permainan dan putar alam Anwar. Bukan sahaja manusia, kalau tanya beruk pun, beruk pun akan terkejut beruk dengan pencalonan Zaid yang banyak isu itu.

4 comments:

Anonymous said...

pi mampos la PKR. siapa pun si peliwat tegar tu nak letak jadi calon,,ada aku kesah..kenapa tk letak jer anak beranak dia jadi calon. tak pun letak lah si hodoh pendek botak ketua AMK dia tu. memang kena pun kalau siapa2 pun dia letak..kikikiki. bodoh punya penipu kaki belit peliwat tua kutuk ni..

Anonymous said...

ala, pas buat2 terkejut pulak... zaid kaki botol tu apalah sangat kalau banding dengan boss PKR... kaki buntut... itu pun pas sokong... jangan main wayanglah... yang pokoknya selangor dah jadi surga pemabuk... arak ada di mana2.... Hidup Zaid!!!

Anonymous said...

BERUK TERKEJUT..?

DEPA YANG TERKEJUK DALAM MAJLIS PENGISTHARAN TUUUU... DEPA TAK TERBERAK KAAA...?

YANG AKAN JADI CALUN PKR DI ULU SELANGOR NII... PENYAMUN. HARTA MEGHDAK UMNO DIA SAPU DALAM AMANAH SAHAM BUMIPUTERA, KERANA DIA JADI PENAL PEGUAM. DAH JADI ORANG PKR, DIA GASAK PULAK HARTA KERAJAAN PR DI SELANGOR, KERANA BANYAK GLC YANG DIA JADI PENAL PEGUAM.

JIKA ZAID NI MENANG LAH, DIA BUKAN AKAN BEKERJA NAK MENOLONG ORANG ULU SELANGOR, TANAH2 DIO ULU SELANGOR PULAK DIA AKAN GASAK.

Dap said...

Biarlah apa yang mereka nak labelkan dan nak kata kepada calon PR di PRK US tu, calon ini dari PR tetap menang. Pengundi tidak perlu siapa calon, tetapi yang penting bagi pengundi parti mana yang di wakilinya. PR lebih baik dari UMNO/MIC/BN. Selagi ada Sami dalam MIC/BN jangan harap pengundi India nak sokong calon BN walau sebaik mana calon itu. PR menang...