Saturday, May 8

Syabas Hassan Ali

Kami nak ucapkan syabas kerana Exco kanan Selangor Hassan Ali yang telah membelanjakan wang rakyat sebanyak hampir RM 300, 000.00 untuk mengubahsuai pejabatnya di Bangunan SUK di ibu negeri Shah Alam. Ini dia akui sendiri semalam.

Ini lah gaya negeri kebajikan rakyat - tukar kereta proton kepada Camry untuk Exco nya. Dan terbaru meluluskan pulak lebih suku juta untuk bagi cantik pejabat Exco.

Persoalannya buruk sangat kah pejabat Exco yang hendak di ubah suai itu? Hassan Ali menggunakan perkataan pejabatnya " daif " untuk dia menghalalkan dan memboroskan duit rakyat untuk kemewahannya. Dia pernah " pukul" Khir Toyo kerana kisah bunglo bekas MB itu di Shah Alam, sekarang Hassan Ali pun sama malah lebih buruk dari Khir Toyo dalam soal menghabiskan harta rakyat.

Setiap hari ceramah Pas akan mengaut wang uncang dari rakyat atas alasan perjuangan untuk Islam, rupanya bila mereka sudah berkuasa bukan setakat wang uncang dibalunnya, wang khazanah negeri pun dia nak habiskan juga.

Rupanya " politician " Pas ini sama sahaja. Bila sudah berkuasa yang mereka kejar adalah 3 TA - Takhta (kuasa), Harta dan Wanita (nafsu). Hassan Ali sudah bertakhta sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor, sekarang dia tentu mahu banyakkan Harta ( rumah besar, kereta besar, pejabat besar ). Tentunya nya lepas ini dia mahu memuaskan nafsunya pula.

Semoga Hassan Ali tidak terpengaruh memuaskan nafsu mengikut pintu belakang sudah lah. Mokhtar-mokhtar-mokhtar.

Kata pujangga Inggeris - Power is corrupt, Absolute power will corrupt absolutely. Even little power have corrupt very quickly.

1 comment:

weber said...

wah.. ubahsuai pejabat pun tak boleh ke..? RM300K di selangor?? biasa la tu.. projek kerajaan biasa la kontraktor 'mark-up' tinggi.. silap-silap memang dah 'budgetted' dah pun..

kalau Anak Kampung boleh buat 'homework' sikit, lebih cantik. adakah terdapat unsur kronisme? adakah terdapat unsur rasuah?
adakah terdapat unsur salahguna kuasa?