Thursday, June 17

Selangor Bangkit .... suara akar umbi

Warisan menerima komen yang panjang lebar hasil dari posting semalam. Warisan ingin kongsikan ;

" Saya berpendapat bahagian kapar perlu lebih kerap mengadakan ceramah-ceramah umum khusus untuk kaum bapa dan ibu yang mgkin media baru ini tidak sampai kepada mereka. Seingat saya, hanya 2 ceramah di bahagian kapar yang menjemput Jeneral Perang Melayu: 1. Tok Him di Meru 3 dan Senator Ezam di Bukit Kapar. Kita perlukan Jeneral Perang seperti mereka di Kapar/Meru sekerap yang mgkin. 2 bulan sekali, 3 bulan sekali, tuan tentukan.

Walaupun pemudakapar menjalankan aktiviti utk pemuda "dalam kelompok yang kecil", ini tidak cukup. Saya melihat pemimpin pemuda gagal memainkan peranan yang efektif dalam isu-isu di Selangor tercinta ini. Character Development (dgn izin) adalah penting untuk mencipta wibawa seseorang pemimpin. Mentaliti fuedal yang bersifat defensif seperti dalam kes judi bola terserlah. Sekali lagi, mentaliti ini sgt kuat dalam sanubari pemuda.

Tabik spring bagi pemuda untuk membantah isu lesen judi, tapi suara pemuda hilang dalam isu-isu lain. Sifat defensif inilah yang telah menyebabkan Selangor tercintaku ini rebah tersembam ke bumi. Di asak bertalu-talu, waima fitnah pun akan menjadi kebenaran. Klu tuan minat bolasepak, saya beri satu "wisdom thought" (dgn izin) " a good defensive tactic is to attack!". apabila diserang, baru nampak pemuda. tapi, apabila berpeluang menyerang, tidak menyerang. Yg diserang, PM, minta PM bagi portfolio kat menantu pak lah. Apa punya mentaliti...

Program juara rakyat adalah aktiviti yang bagus. Termasuklah membuat ketupat, memasak, sukan atau apa jua. Namun, yg penting kesedaran orang melayu terhadap dajjal, dan juga yakjuj makjuj yang ber'bin'kan sama, yang muncul di Malaysia, Selangor khususnya. oleh itu, saya laungkan kata kunci ini sebanyak 3x:

EDUCATE.....EDUCATE......EDUCATE....

UMNO selangor seharusnya memikirkan cara terbaik untuk menyampaikan mesej kepada pengundi dgn efektif, dan berterusan (continuously). Kita berhadapan dengan yahudi, yang ada kumpulan pemikir, pelaksana dasar dan bertindak. UMNO Selangor memerlukan gerakan tersusun bagi mendapatkan undi mutlak.

UMNO Selangor kene bergerak, bergerak dan bergerak. Mohon yang malas buat kerja ......resign..... yg tak efektif, resign.....terutama Ketua Pemuda UMNO Selangor, Sdr. Suhaimi Ghazali, ikon manifestasi kegagalan tanpa sempadan di Selangor. Klu UMNO Selangor gagal memberi kesedaran pengundi, lupakan Selangor. Klu UMNO Bahagian Kapar masih lena dibuai selesa maka DUN Meru, Dun Selat Kelang, Dun Sementa dan Parlimen Kapar adalah adalah angan-angan sahaja.

Berubah sebelum rebah.

Saya mahu BN kembali. Tak kisahlah walaupun ada kepincangannya. Asalkan jgn Agama, Bangsa dan Tanahair ku ini dilacorkan oleh si pengkhianat bangsa!!!

Allahuakbarrrr!!!

-Melayu Bangkit!!!- "

No comments: