Thursday, June 17

Suruhanjaya siasat video Seks Elizabeth Wong

Exco Kerajaan Selangor sekali lagi dilanda skandal. Skandal ladang babi moden, skandal rasuah TBH, skandal kongsi gelap, skandal rasuah MB, skandal gambar bogel, skandal curi pasir dan yang terbaru skandal video Seks.

Memang Pkr penuh dengan isu kebejatan sosial seks. Bermula dengan penasihat parti yang amat rapat dengan seks liwat hingga ke pimpinan wanita yang bergambar bogel yang pernah mengoncang politik tanah air. Adakah benar ini berlaku atau sekadar omongan politik kedai kopi.

Yang jelasnya tidak ada angin tak kan pokok bergoyang. Tetapi yang melanda ini bukan bayu dan bukan angin. Ia sudah menjadi ribut, taufan dan puting beliung. Tentu dalam Pkr soal skandal seks bukan " something wrong somewhere" tetapi " a lot of wrong everywhere ". Sudah jelas lagi bersuluh.

Apabila Parlimen digegarkan dengan pendedahan ada Exco Kerajaan negeri / ADUN yang memiliki koleksi video seks, ini merupakan persoalan yang serius. Apatah lagi bila ia didedahkan di dewan utama, Dewan Rakyat. Lebih menjolok mata lagi apabila ia disebut oleh YB Datuk Seri Zahrain, yang pernah lama bermain dalam kelambu Pkr.

Zahrain beritahu Dewan Rakyat yang Anwar pernah beritahu dia yang Anwar pernah tonton video seks Elizabeth Wong. Pendedahan ini amat serius kerana ia membabitkan seorang Exco Kerajaan negeri Selangor. Negeri ini pulak diperintah oleh Pkr, sekutu rapat Pas yang nak laksanakan hukum Hudud.

Warisan cabar Anwar untuk dedahkan selain dari Eli, siapa lagi yang ada dalam video itu ? Ya, Eli main dengan siapa ? Main 2 orang atau 3 orang atau main 4 orang ? Style apa yang Eli main, konvensional ke atau doggi ke atau top up ke top down ? Ada tak oral seks dalam video ini ? Ini merupakan persoalan-persoalan yang bermain dalam fikiran rakyat Selangor. Kepimpinan melalui teladan, rakyat nak belajar dari Eli. Tak salah kan rakyat Selangor nak belajar.

Kalau Anwar pengecut tak mahu dedahkan, adalah wajar juga Suruhanjaya ditubuhkan Untuk Siasat Video Seks ini. Dakwaan Zahrain adalah serius kerana dia melibatkan ketua pembangkang di Parlimen Malaysia. Status ketua pembangkang ini sama dengan ketua whip BN di Dewan Rakyat.

Suruhanjaya ini perlu membetulkan mana yang salah dan meng iya kan mana yang betul. Generasi muda tentunya perlukan matlumat yang benar. Jikalau dakwaan Zahrain tidak disiasat kesahihannya oleh Suruhanjaya ini, maka memang benar lah dakwaan Zahrain itu.

2 comments:

jiwakita said...

salam......

dulu... dia bohong konon dia ada koleksi
video seks eli dan pernah tontonnya
kepada kawan rapat...

sekarang..dia bohong lagi kononnya dato zahrin buat cerita berkenaan video seks tersebut..

terkini...bukan setakat spin cerita,berbohong,temberang malah pembelit..putar alam....

tak caya?...tenguk sidang media diaaaa!!!

Anonymous said...

Salam Warisan2057,

Pendedahan ini amat significant kerana ianya melibatkan exco kerajaan. Lebih dari itu, pendedahan YB Zahrain juga menyebut tentang bahawa berita ini disampaikan oleh ketua pembangkang.

Untuk mengekalkan integriti pentadbiran negara, maka saya menyokong usul anda ini; suruhanjaya.

-Melayu Bangkit!!!-