Wednesday, August 25

Fu yoo .... buka puasa pun pakai konsultan

Tahniah kepada yayasan Selangor yang telah membazirkan ratusan ribu ringgit dalam program buka puasa di Dewan Sivik MBPJ minggu lalu. Ini semua kerana nasihat penasihat ekonomi negeri selangor. Negeri bakal jadi bankrap, rakyat melarat tapi pemimpin negeri kaya raya.

Umum tahu bagaimana Yayasan Selangor hendak menjual menaranya di Bukit Bintang. Bangunan yang menjadi harta strategik Yayasan Selangor itu akan dibeli oleh sebuah syarikat kroni Dap.

Dalam majlis buka puasa Yayasan Selangor kali ini sangat meriah yang diatur oleh konsultan yang dilantik. Bayar fee konsultan pun sudah puluhan ribu. Kanopi pulak jenis 'giant' kanopi yang sewanya juga puluhan ribu.

Majlis ini bertukar menjadi medan punaisihat ekonomi kerajaan negeri Selangor membalun Ds Najib dalam isu ekonomi. Namun yang amat pelik adalah tidak ramai ketua jabatan yang hadir meraikan punaisihat ekonomi ini. Sehinggakan ada cerita yang menyebut dia merunggut, kalau dia jadi pm nanti akan ditukarkan pegawai-pegawai ini ke sabah dan sarawak. Amboi, bongkak nya punaisihat ekonomi.

Khabarnya ramai ketua jabatan tidak bersetuju dengan pembaziran yang dilakukan oleh regim Khalid. Cara mereka protes adalah dengan tidak menghadiri setiap program yang dihadiri oleh punaisihat ekonomi. Bravo lah pegawai kerajaan.

4 comments:

Anonymous said...

memang betul pun..itu lah cara yg nampak HALAL di mata rakyat. Gunalah konsultant utk songlap duit.

Tak percaya ke penyokong kelabu asap PKR & PAS?

Anak Dedap said...

aATEE RETA PAK MENTUA BUKAN RETA TEMAN, BIAR PAPA ASAIKAN BERGAYA BAIK KENA KAT DADA KALAU KAT JUBUR...........

Tuan umah tepi lombong pasir said...

woi..biarlah gomen selangor wat camtu..ko jeles apsal lak!!

ni nanti kalo nak tanam pokok bunga dpn sekolah pun mesti pakai konsultant, baru best mengancam..abihkan apa yg patut sebelum kne peghambat kuar dari SUK tahun dpn!! hehehe..

Padan muka orang selangor!!

Anonymous said...

habis la asset melayu di bukit bintang kena sapu dek cina komunis. patutnya dah nama pakatan rakyat, patutnya puak2 cina bagi separuh bukit bintang ke melayu pas.

bodo punya pas...

arm.