Tuesday, August 24

Soalan untuk KJ - Salahkah membela Pengetua Cemerlang ?


1. Puan Hajah Siti adalah salah seorang dari penerima anugerah PENGETUA CEMERLANG negeri Johor gred 52.

2. Beliau baru beberapa bulan berpindah ke SMKTAR Kulai.

3. Sesuai dgn status Pengetua Cemerlang, beliau cuba untuk membuat beberapa pembaharuan untuk meningkatkan kualiti P&P di sekolah tersebut.

4. Sebilangan guru lama di SMKTAR tersebut TIDAK BERPUAS HATI dengan beberapa arahan terbaru beliau sebagai Pengetua.

5. Dalam Perhimpunan Pagi sekolah pada minggu lepas, bersempena dengan bulan kemerdekaan, beliau berucap tentang Konsep 1Malaysia.

6. Beliau memberikan analogi seperti berikut :- "SAYA BAWA KERETA PROTON SAGA. AH CHONG & MUTHU MENUMPANG DALAM KERETA SAYA. KAMI SAMA-SAMA MENUJU KE SATU DESTINASI.TETAPI ITU TIDAK MENJADIKAN AH CHONG & MUTHU MEMILIKI KERETA PROTON SAGA TERSEBUT KERANA SAYA TETAP PEMANDU".

7. Seorang guru bernama Maneswaran, yang sememangnya tidak puas hati dengan Puan Hajah (krn perkara 4 di atas), telah menghasut seorang pelajar juga dari tingkatan 6 bernama Asrivani. Bapak Asrivani adalah seorang Peguam Hindraf. Pakatan 3 ekor inilah yang telah membuat laporan polis yang bukan-bukan, menokok tambah statement Puan Hajah Siti dengan lauk-lauk tambah seperti :-

"Cina & India penumpang boleh balik ke negara asal""India memakai kalung seperti anjing""dsb seperti yang turut di tambah-tambah lagi oleh parti rasis DAP,PKR,MCA &MIC & KJ"


8. Inilah sebenarnya yang berlaku dalam kes ini. Bak cerita "Enemy of the states" lakonan Will Smith, Puan Hajah Siti menjadi mangsa atas sesuatu tuduhan yang tidak beliau lakukan.

Komen warisan - Terima kasih kepada kerisputera yang terus membangkitkan kebenaran untuk rakyat. Sudah lama sepatut nya pemimpin mendengar keluhan dan ceritera rakyat, bukan rakyat asyik menonton wayang lakonan pemimpin.5 comments:

Anonymous said...

KJ TU KERA JADIAN.BODOH OTAK SEMPIT.TAK USUL PERIKSA.INIKAH KETUA PEMUDA YANG NAK MEMIMPIN NEGARA.

SUATUHARI KERA JADIAN KJ NI AKAN MELOMPAT DIMANA DIA KAN PEROLEHI KUASA.TAK CAYA.TENGUKLE NANTI .DIA AKAN LOMPAT DARI UMNO KEPKR DARI PKR KE PAS DAN DARI SATU DAHAN KEDAHAN.MACAM KERE LE...

mohd fahmi said...

aku rasa kan bagus kalau pihak polis yg menerima report tu kata"awak tau tak jika ini adalah fitnah ,anda boleh di masukkan ke ISA"...

GOMO said...

KJ bodoh cam cipan.... bro kalau boleh sertakan sekali link FB Kelab SOkong Cikgu ni.

http://www.facebook.com/pages/Sokong-Cikgu-Puan-Hajah-Siti-Mangsa-Politik/145217835508875

Wake UP! said...

Melayu liberal tu? Manalah dia nak pandang dan bela Melayu?

Dia lebih suka bela Namewee dan Wee Ka Siong.

Kenn said...

Low Life Pariah and Filthy Pigs of The Worst Kind?