Monday, August 16

Saiful Menang Lagi

Mahkamah pagi ini menolak permohonan Anwar untuk menggugurkan kes liwatnya menggunakan alasan dakwaan ada hubungan intim Saiful-Farah.

Ini merupakan kemenangan pihak Saiful untuk kali yang ke 9 keatas Anwar. Sebelum ini Anwar menggunakan pelbagai taktik dan strategi untuk memohon agar kes terhadapnya digugurkan atau di kaji semula.

Anwar juga menggunakan pelbagai taktik untuk mengangguhkan kes liwat 2 nya ini. Kes ini telah tertangguh untuk hampir 3 tahun. Anwar menggunakan pelbagai alasan untuk tujuan itu.

Mahkamah dijangka akan meneruskan perbicaraan pada minggu ini. Kes liwat ini merupakan perbicaraan berprofil tinggi yang melibatkan pemimpin Pkr yang mempunyai hubungan luar tabiie dengan bekas pembantu peribadinya.

2 comments:

Anonymous said...

Syukur alhamdulillah...lagi byk si Anwar tu cari alasan dia lupa yg dia membuka ruang utk pihak Saiful.
Allah Ta'ala dh bg petunjuk kat dia tu yg dia akan 'REBAH' dlm sikit masa lagi.Dia patut sedar lagi dia tangguh lagi byk le pintu2kebenaran tu akan terbuka sebesar-besarnya.
Barakat dan Rahmat di bulan Ramadhan....

Ibnsam said...

Jikalau benar pekara liwat itu berlaku Anwar harus di hukum dan jikalau sebaliknya bebaskan lah dia jangan jadi manusia yang ZALIM !!!!!Bila datang Kebenaran yang Bathil akan Hancur