Friday, August 27

Syabas Ustaz RBF

Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) hari ini mengesahkan tulisan yang dibuat oleh sahabat Bloggers RBF
www.ruangbicarafaisal.blogspot.com/2010/08/yes-yes-yes-bola-tanggung-sudah-mari.html yang membongkar kerakusan Ahli Parlimen DAP Serdang yang 'menceroboh' Surau di Kajang dengan keizinan Imam dan Pengerusi Surau yang pro PAS.

Sebelum ini sahabat warisan ada menulis bahawa Iman ini jahil murakab dan pengerusi surau Baghal kerana tidak faham hukum Fiqh dengan membenarkan Ahli Parlimen DAP wanita masuk surau dan berucap di tempat solat. Berucap apa kalau bukan bercakap soal politik.

Tahniah dan syabas kepada RBF yang telah 'menembak' satu-satu kera yang dapat cincin ini. Juga sekalung tahniah kepada Exco agama Islam Selangor Hassan Ali yang telah 'memberikan' tauliah kepada ramai Adun dan MP Pas, Pkr dan Dap untuk mengajar di masjid dan surau !

1 comment:

rinandamku said...

Apakah kita sudah ketandusan ustaz2 yang mampu memberikan tazkirah sehingga menjemput seorang perempuan cina bukan islam utk memberikan tazkirah dibulan yg mulia ini ?

Apakah kita lebih suka diajar seorang cina yg entah apa2 daripada seorang melayu islam yg memang berilmu ?

Atau apakah ini adalah lambang betapa rosaknya kita , bangsa melayu yang dengan mudahnya digula2kan ?
apakah ini lambang betapa runtuhnya nilai dan moral umat islam ? lambang betapa murahnya maruah dan martabat sebuah masjid ?

Umat melayu , agama Islam aduhai maruahnmu semakin tercalar !