Thursday, August 26

Tiba masanya Tazkirah di pulaukan

Bukan kita tidak cinta ilmu, kita memang cinta ilmu, sebab itu kita belajar hingga ke menara gading. Bukan kita tidak cinta Islam, kita memang cinta Islam, sebab itu kita rela mati di jalan Allah.

Cumanya tidak tidak tergamak melihat institusi masjid dan surau di LACUR kan oleh PELACUR-PELACUR politik. Rumah Allah sekarang dinodai dengan kehadiran mubaligh-mubaligh kristian yang bertopeng dengan kedudukan politik.

Kalau mubaligh kristian boleh masuk dan berceramah dalam masjid atau surau, apa ke halnya ? Tak ke layak disebut IMAM masjid/surau itu jahil Murakab dan NAZIR/PENGERUSI surau itu baghal ! Kesabaran kita umat Islam ada hadnya. Bila kita terus diperbodohkan akal fikir kita maka kita wajar perangi mereka. Kalau tidak kita wajar pulau Tazkirah di masjid/surau.

4 comments:

Anonymous said...

salam
aku dah pulau masjid kariah aku dari malam kedua tarawikh lagi
terawikh 4 rekaat tazkirah 45 minit
malam pertama dah buka cerita judi bola...tak ker tazkirah politik namanya tu
aku lari masjid wilayah jalan duta
aman dan tenang aku nak beribadat..
puas pas ni sebenarnyalah yang memecahkan perpaduan ummah

Anonymous said...

Minta maaf la ..aku tengok pak imam pun dah stim tengok cina babi tu. Harap kariah dan PAk imam surau masih berpegang teguh pada ajaran Islam... Allahhuakhbar!!!

C L J said...

Ahli Khariah yang berkenaan:

Kalianlah ....
Kerana Mesjid / Surau itu milik kalian ......
Kalianlah yang bertanggong jawab ...
Kami sekadar memberi pandangan.

Anak Lenggong said...

Saya dah postkan gambar ni dialam blok blogger penjilat tegar PAS (group Perisik Rakyat tapi...tak disiarkan). Begini lah permainan melayu PAS yang konon nya pejuang islam tetapi hakikat sebenarnya mereka menggunakan islam sebagai batu loncatan untuk berkuasa dan untuk kepentingan peribadi.

Disebabkan rasa dengki sesama bangsa dan ugama..mereka yang konon memperjuangkan agama sanggup menjadi barua dan pacacai kepada kaum kapir..mereka dah tak menghiraukan maruah diri demi untuk mencapai cita2 yang mereka idamkan.

Cuba kita buangkan pertelingkahan politik dan jadikan diri kita sebagai saorang mukmin..adakah agama islam membenarkan saorang yang tak bertutup aurat dan berhadas besar memasuki kawasan tempat ibadah kita sehinggakan sanggup membiarkan sikapir berdiri diatas sejadah tempat kita sujud.

Apa yang pasti selepas ini puak jumud PAS..termasuk pemimpin..bloggers dan penyokong nya akan cuba mengalihkan isu ini dengan berbagai-bagai fatwa untuk menegakkan benang yang basah..

WAHAI KAUM MELAYU DAN BANGSA SEAGAMA KU..BUKA LAH MINDA MU UNTUK MEMBUAT PENILAIAN INI DAN JANGAN DIJADIKAN DIRI KALIAN MANGSA MAKIAN DAN DIPERSALAHKAN OLEH ANAK CUCU KITA DIKEMUDIAN HARI...BALIK LAA KEPANGKAL JALAN SUPAYA KITA TIDAK TERUS TERSESAT...