Friday, September 24

Grand design Izzah

Syabas Gap yang membalun Anwar dan keluarga atas bawah. Semua warisan bersetuju, tapi dalam hal pemilihan naib presiden warisan sokong Izzah bertanding.

Izzah adalah calon yang paling tepat bertanding naib presiden Pkr. Dia muda. Dia wanita. Dia YB. Dia cun. Dia ikon orang muda.

Dia juga anak Anwar. Apa salahnya anak, bapa dan ibu menerajui parti ? Kit Siang, Guan Eng dan Betty dalam Dap serta Karpal sekeluarga adalah contoh terbaik bagaimana parti anak beranak boleh diterima dinegara ini.

Lagi pun Izzah boleh agak tentunya lepas ini anwar akan merongkok lagi dalam jail sebab kes liwat saiful. Jadi dia kena buat yang terbaik untuk selamatkan parti dan maruah bapanya itu.

Izzah tahu dia adalah orang yang terbaik menjadi Presiden parti pada masa akan datang, bukan Azmin. Azmin sudah terlalu banyak liabiliti, dah banyak sangat skandal dan sangat tak sesuai dalam politik yang serba transparent dinegara kita ini.

Izzah bukan bergerak seorang, Khalid Ibrahim tentunya akan masuk gelanggang sebagai calon Timbalan Presiden. Dia perlu 1 lagi pencalonan. Khalid adalah calon terbaik untuk lawan Azmin. Khalid lebih ada kedudukan kalau nak banding dengan Zaid Ibrahim.

Uncle Khalid tentu lebih dipercayai untuk "jaga" Izzah dari uncle azmin atau uncle zaid. Kira-kira mesti pandai.

No comments: