Sunday, September 12

Melayu, Ketua Menteri baru P Pinang

Pengerusi Gerakan P. Pinang Datuk Teng Hock Nan sudah serah kalah negeri tu pada DAP untuk PRU 13. Katanya BN hanya ada peluang masa PRU 14.

Teng ni juga patut nasihat Koh Tsu Koon. Beritahu Tsu Koon yang BN juga akan kantol di persekutuan. " What a stupid Gerakan Leaders." Orang macam Teng ini juga tak layak jadi pengerusi gerakan negeri. Tapi tentunya Tsu Koon tak berani buang pemimpin cauvanist seperti Teng.

Yang jelas sekarang di Pulau Pinang yang kalah adalah Gerakan dan Mca. Umno menang 90 % kerusi yang diberikan kepadanya. Jadi yang problem sebenarnya Gerakan dan Mca. Kalau Umno boleh menang, tapi Gerakan dan Mca kalah, pelik juga sebab ianya dalam satu negeri.

Kesimpulannya kalau begitu, elok juga setiap Pegawai Penyelaras Pembangunan DUN Persekutuan Gerakan di Pulau Pinang meletakkan jawatan segera. Buang duit aje bagi gaji dan peruntukan kalau semuanya ibarat mencurah air ke daun keladi.

Datuk Zahid Hamidi, Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang juga wajar memikirkan untuk meletakkan semua calon Melayu untuk bertanding di Pulau Pinang. Dan seterusnya memastikan orang Melayu menjadi Ketua Menteri baru Pulau Pinang setelah Umno menang nipis kelak di PRU 13.

4 comments:

MAN dego said...

JANGAN BERANGAN LE UMNO. UNDI DARIPADA ORANG MELAYUPUN TAK TENTU BOLEH DAPAT. UMNO DAPAT 50% MELAYU PUN DAH CUKUP BAIK.DAPATKAN SOKONGAN MELAYU LEBIH 80% DULU BARU BOLEH ANGAN-ANGAN NAK JADI KM

Pemerhati said...

Jika Gerakan dan MCA sudah tidak lagi releven, eloklah diletakkan calon2 UMNO shj di Penang.

kingnek said...

belum lawan dah menyerah, sah lah si gerakan ni bersekongkol dengan si DAPigs haram tu!

Anonymous said...

sokong