Sunday, September 26

Mesyuarat Pkr terus hura-hara. Gaduh-Gaduh-Gaduh.

Mesyuarat agong cabang Pkr terus dihiasi insiden-insiden pergaduhan dan semakin ganas.

Pergaduhan berlaku antara penyokong calun-calun yang bertanding yang biasanya menyaksikan pertanding pelbagai penjuru dalam setiap jawatan.

Di cabang kapar, rusuhan dan pergaduhan berlaku antara 3 kumpulan utama. 6 kem bertanding jawatan ketua cabang. Masing-masing tidak berpuas hati terhadap pelbagai kempen dari pihak lawan.

Ia bermula bila ada kumpulan yang mempertikaikan senarai perwakilan yg hadir. Bilangan ahli yang meningkat mendadak adalah mencurigakan. Jumlah tersebut jauh berbeza dengan senarai yang dikeluarkan minggu lalu. Adalah difahamkan senarai itu baru disahkan malam tadi.

Proses pengundian juga kucar kacir. Undi belum bermula tetapi sudah ada kertas yang telah dipangkah. Kertas undi kemudiannya dikoyak oleh mereka yang tidak berpuas hati dan dibaling ke lantai.

Perang mulut akhir nya memulakan kejadian pergaduhan antara kumpulan melayu dan kumpulan India. Kerusi juga kelihatan melayang bagaikan ada sayap.

Mesyuarat agong itu kemudian ditangguhkan dan terus dibatalkan.

Ada pihak yang sangat tidak berpuas hati dan bercadang untuk membuat lapuran polis.

JOM GADUH, itu lah makna baru dalam perjuangan Parti Pkr.

Demokrasi oh demokrasi, semakin jauh dan terus lari.

5 comments:

Nasionalis1982 said...

geng, pinjam gambar. tq.

anak jati meru said...

alhamdulilah... nampak sudah bibit2 tidak puas hati di kalangan mereka.... nampak ada satu kumpulan baju merah yang bergerak aktif sebelum mesyuarat bermula.... dan apabila pergaduhan mula rancak satu kum pulan lagi india yg bersubang datang untuk tunjuk hero... makan berbalahan bermula.....ni la... PKR.. Parti Kerana Rasis..

adf55650 said...

Inilah yang jadi bila semue penipu dan pembohong dikumpulkan dalam satu tempat.

Anonymous said...

Tuu dia kalau tengok dalam itu gambar memang gaduh besar...aku rasa lepas ni kalau bawa bom lagi gempak...padan muka kau cifut babi...buat fitnah dan tuduh UMNO dan BN macam-macam bila kena kat parti sendiri tak tau mana nak sorok muka....padan muka kau setann...

Anonymous said...

hah..main lubang belakang lagi..

ingat Allah laknat perbuatan itu ye..