Tuesday, September 7

Zaid muntah darah di belasah Azmin

Dalam satu persaingan sengit yang berat sebelah. Awal-awal lagi hasrat Zaid Ibrahim untuk beradu tenaga dengan Azmin Ali melalui zaman sukar. Azmin sudah mengerakkan kuncu-kuncunya untuk main drum awal.

Azmin bukan baru dalam politik. Dia pernah bertugas dengan Tun M, sebelum Anwar mengambilnya sebagai Setiausaha Sulit.

Azmin banyak terlibat dengan gerakan sulit politik Anwar seperti gerakan Team Wawasan, Gerakan menjatuhkan Tun Ghafar dan Gerakan menentang Tun Dr M.

Zaid pulak buta politik bila dia kata UMNO telah menyingkirkan Tun Ghafar, sedangkan hantu yang membelasah Ghafar waktu itu adalah Anwar. Anwar lah yang telah menghumban Tun Ghafar ke dalam longkang.

Semalam 20 orang MP dan Senator PKR telah membulatkan tekad untuk hanya menyokong Azmin. Mereka kata mereka nak pemimpin yang setia kepada perjuangan parti !

Hari ini pulak seramai 13 ADUN PKR di Selangor dan Negeri Sembilan menyatakan sokongan kepada Azmin Ali untuk tanding Timbalan Presiden PKR itu.

Zaid baru kenal langit tinggi rendah dalam politik PKR dalam soal perebutan jawatan. Tinggal lah Zaid terkontang-kontang seorang syok sendiri. Tapi Zaid ada banyak "peluru" untuk membolehkan pemimpin akar umbi PKR buat U Turn pilih dia sebagai Timbalan Presiden.

Zaid bisa buat kejutan demi kejutan. Daki Azmin lebih banyak dari Zaid ! Itu menarik kan ?

No comments: