Saturday, October 2

Duta Promosi Gay Kuala Lumpur

Ketika parti pimpinannya sedang berkecamuk dalam perebutan jawatan-jawatan timbalan presiden, naib presiden, ketua cabang, Anwar membuat keputusan untuk mempromosikan kes liwatnya ke peringkat antarabangsa.

Minggu lepas dia ke Jakarta bertemu suku sakatnya disana. Dia sempat mengadakan beberapa pertemuan "sulit" secara terbuka di kota metropolitan itu.

Minggu ini dia berada di Eropah. Dia akan ke Brussels Belgium, Berlin Jerman, London United Kingdom, Barcelona Sepanyol, dan New York Amerika Syarikat.

Eropah dan Amerika menjadi target promosi Anwar kerana masyarakat kulit putih memang pro homoseksual. Malah dikebanyakan negara tersebut hubungan lelaki- lelaki dan wanita-wanita boleh di ikat melalui perkahwinan.

Anwar dijangka bertemu dengan NGO gay dan lesbian dan ahli parlimen Gay dan lesbian untuk menyemarakkan lagi "api perjuangan gay dan lesbian" di malaysia.

Ketua Pembangkang ini wajar dipertimbangkan budget khas sebagai Duta Promosi Gay Kuala Lumpur oleh Kementerian Pelancongan. Menteri nya wajar belajar bagaimana Jakarta adakan Festival Filem Gay untuk tarik minat Gay dan Lesbian melancong ke Indonesia.

Minggu lalu pengasas Virgin Atlantic Richard Branson dalam satu dialog di Kuala Lumpur secara terbuka meminta anwar dilepas bebaskan dari kesalahan liwat yang sedang berlangsung di mahkamah tinggi kuala lumpur.

Dunia tahu Branson adalah seorang Gay dan antara aktivist homoseksual yang terkenal di Eropah.

Yang lebih menarik, siapakah pembancuh2 kopi yang anwar bawa dalam rombongan nya kali ini. Ingat tak kenyataan Saiful yang menyebut dia pernah di liwat di Hong Kong, Bangkok dan Singapura ?

Tunggu lah setahun dua lagi, tentu ada pembancuh kopi yang berani tampil kedepan seperti anak muda Saiful.

No comments: