Thursday, October 21

Live dari PWTC - Hisham kena titik perwakilan

Apa yang sangat tak kenanya dengan menteri KDN, Datuk Hishamuddin Tun Hussein ? Petang ini wakil melaka yang membahaskan ucapan dasar Presiden menitik rapat Hisham.

Sekali lagi perkataan "menteri amaran" dihambur keluar. Kali ini di Dewan Merdeka PWTC. Kenapa ramai rakyat, ramai ahli umno dan ramai pemimpin bawahan umno cukup gemar tegur Hisham?

KDN adalah kementerian yang paling sensitif. Ia senstif kerana soal keselamatan dekat dengan rakyat. Tapi malang nya rakyat tak paham apa yang menteri atau kementerian nya dah buat dalam menangani pelbagai isu keselamatan.

Tak cukup kah pencapaian KDN dalam NKRA ? Ya, memang tak cukup. Rakyat nak penegasan dan tindakan. Rakyat sudah tahu kita ada pelbagai undang-undang berkaitan jenayah dan pencegahan jenayah. Kenapa undang-undang ini hanya disimpan dialmari kaca ? Tengok Singapura, bagaimana mereka memaksimakan undang-udang cegah jenayah.

Semoga Hisham dan para pegawainya kini faham apa harapan rakyat dan pemimpin akar umbi Umno.

7 comments:

Anonymous said...

takde youtube ke?

Anonymous said...

Semoga ada pewakilan menghadiahkan 'telor' kepada Hishamuddin kerana sekarang dia tak ada telor.

Anonymous said...

xde ke..perwakilan yg bole beri amaran terakhir kat hisam...kalo x berani dan tegas..pemilihan akan datang dia boleh bungkus..

Anonymous said...

kau nak tau Polis suka kat Mangkok ni kau tengok nanti berapa Polis undi Pembangkang dan banyak undi yang akan rosak...hisap mudin tu Pondan.. Perasan .. Polis kutuk di Lembab di tak tau...

Anonymous said...

hisham, keris apa yang kamu pegang tu? Keris hiasan dinding yang dijual di tepi2 jalan ke? Kalau keris pusaka aku rasa dah menitis darah dari lok2nya. darah mereka yang menghina bangsa Melayu, Raja2 Melayu, Islam dan yang mempertikaikan Hak Istimewa org2 Melayu....buang ajerlah keris tu hisham... tapi kalau keris pusaka bangsa, serahkan kat org lain dgn hormat sbb kamu tak layak memegangnya. aku ingat balik zaman parang panjang di Muar-Batu Pahat.. Datuk kamu yang halang Melayu daripada meneruskan perjuangan bangsa apabila Melayu mara menuju Batu Pahat dari Semerah. Kaji balik sejarah, hisham. sejarah datuk kamu..

Anonymous said...

Tak apa... Nanti aku hantar telur busuk kat dia... Guna Pos laju lagi... Nak berapa biji? Helo je... Free Delivery...

hangkedee said...

bukan tak ada telor tapi telor nya sudah jadi telor kura kura keluar kepala ketika orang tak ada