Friday, October 22

Live dari PWTC - Soi Lek jangan gadoh-gadoh ma

Pengerusi Tetap Umno menegur sikap presiden mca yang tunjuk belang apabila dia mempertikaikan ucapan DS Najib yang tidak mahu artikel 153 perlembagaan persekutuan tidak dibahaskan.

Keceluparan Soi Lek di sindir secara sinis oleh Datuk Badarudin Amiruddin yang bercakap dalam bahasa mandarin. Bagi beliau, Umno telah banyak bertolak ansur dengan masyarakat cina. Umno juga telah beri 70% kek ekonomi kepada kaum cina berbanding 30% untuk orang melayu.

Datuk Badaruddin yang fasih berbahasa cina itu secara jenaka menegur presiden mca itu agar lebih tawadduk berkerja dalam satu pasukan untuk menang dalam pilihanraya dan bukan nya terus berpolemik dalam isu-isu sensitif. Soi Lek wajar hormati cakap DS Najib sebagai " Chief in command".

5 comments:

Anonymous said...

Pemimpin Umno kena sedar bab ni sebab tu la umat Melayu terutamanya ahli dan penyokong Umno menuntut konsep agihan kerusi dalam BN dirombak letakkan calon Melayu(Umno) dikawasan majoriti Melayu dan biarkan MCA berentap dengan DAP dikawasan majoriti Cina begitu juga dengan India letak calon MIC dikawasan majoriti India, itulah harapan kami umat Melayu dalam PRU13 nanti.

zm.azami said...

Soi Lek tau, tak akan ada apa-apa pun tindakan yang berani di kenakan kepadanya oleh pemerintah.. kecuali namanya telah bertukar ke mohd soi lek dan berbangsa melayu... masa tu cepat-cepatlah pemerintah akan ambil tindakan terhadapnya.

izinkan saya copy n paste artikal ini untuk koleksi dan makluman bersama

Anonymous said...

Alah.. apa yang hendak dihairankan..
pelakon blue ni nak sangat pindah ke Kem Kemunting..

Anonymous said...

soi lek apa takut? dia dah dedahkan seglanya pada dunia dan tak ada apa lagi yang dia nak sembunyi. maruah dia lagi tersebar luas inikan pulak cakap pertikai hak melayu. dia dah tak ada apa lagi yang dia nak segan silu... tengok tak video dia dlm bilik hotel di BP....? dia tak heran apapa lagi lah...

Mat Jeng said...

anom 11:49,
Saya sokong anda. India n Cina ni tak pernah tengok tolakansur n setia kawan UMNO dalam BN. PRU12 sepatutnya dah insafkan puak2 ini..masih ada menteri Cina n India walaupun MCA/MIC kalah teruk! UMNO masih terima...
Tapi kalau dah nampak sangat Puak-puak ni nak berjuang secara DAP atau PKR, eloklah gunakan saranan anda anom!
Tapi rasanya UMNO tak sampai hati..masih sayangkan rakan-rakan yang tak reti bahasa itu...