Saturday, December 18

Konvensyen Pakatan - Anwar sudah synonim dengan LIWAT

Setelah Parlimen "diliwat" oleh anwar ibrahim 2 hari yang lalu, kini mata peliwat ini akan bertumpu ke Pulau Pinang dalam konvensyen pakatan. Ramai percaya konvensyen ini akan menabalkan terus peliwat tegar itu sebagai Bapa Peliwat Negara.
 
Kira-kira 2,000 perwakilan daripada akan berhimpun di Dewan Millennium di Kepala Batas untuk menunjukkan bahawa pakatan itu masih bermuafakat untuk meliwat sesiapa sahaja terutama anak muda yang JAMBU.

Mereka juga akan mendengar pemimpin mereka menetapkan rentak liwat bagi menghadapi pilihan raya di tengah-tengah laporan mengenai kemerosotan sokongan terhadap pakatan yang suka meliwat itu.

Pada zahirnya, Pakatan dilihat sukar mengekalkan tahap sokongan yang diraih pada pilihan raya umum 2008, terutamanya masalah yang melanda "pemimpin paling utamanya", Datuk Seri Anwar Ibrahim yang telah disahkan peliwat oleh pemimpin besar Asia Lee Kuan Yew.

Anwar berdepan pertuduhan liwat dan bergelut untuk membendung kerosakan akibat Wikileaks.

Hakikatnya, Pakatan Rakyat kini berada dalam kedudukan berundur, apabila kalah kepada BN dalam tiga daripada empat pilihan raya kecil yang diadakan tahun ini.

Anggota jawatankuasa eksekutif pusat DAP dan ahli parlimen Jelutong Jeff Ooi mengakui bahawa kekalahan dalam pilihan raya kecil itu merupakan "halangan kepada momentum dalam menawan keyakinan rakyat."

"Ini diburukkan lagi oleh situasi negatif yang mendepani Anwar," katanya.

Beliau berkata Pakatan Rakyat perlu memandang serius terhadap beberapa tinjauan pendapat yang menunjukkan bahawa persepsi terhadap BN semakin bertambah baik manakala pembangkang pula mula kehilangan sokongan.

Tinjauan pendapat terbaru oleh Universiti Malaya mendapati 43 peratus daripada penduduk di beberapa kawasan yang dikatakan sebagai kubu kuat PKR di Lembah Klang tidak akan mengundi parti itu dalam pilihan raya umum akan datang.

Mungkin konvensyen ini akan merumus strategik terbaik bagaimana hendak meliwat rakyat seterusmya.

sumber - tidak bernama

1 comment:

Anonymous said...

Kekuatan PR hanya pada Pak Sheik AlJuburi je. Oleh itu salahlaku AlJuburi semasa dalam kerajaan UMNO mahu pun dalam PR mesti didedahkan berterusan. Jika sokongan terhadap AlJuburi lemah maka lemahlah PR.