Saturday, December 18

Khalid kena belajar dari Buku Ezam

Antara insan yang banyak membuat penyelidikan mengenai rasuah, penyelewengan dan salahguna kuasa adalah Sdr Yb Senator Ezam Md Nor.

Beliau juga pernah menubuhkan GERAK, sebuah gerakan anti Rasuah yang beberapa kali mengoncang berita hadapan akhbar.

Kali ini beliau menghasilkan buku yang kedua mengenai rasuah yang berjodul - Islam dan Persoalan Rasuah.

Buah ini akan dilancarkan di Parlimen Malaysia oleh Tan Sri Zahar Ujang, Speaker Dewan Negara pada 20hb Dis 2010 (Isnin) jam 11pagi di Dewan Bankuet Bangunan Parlimen.

Banyak yang Khalid Ibrahim MB Selangor boleh belajar dari buku ini. Khalid wajar baca buku ini. Itu pun kalau Khalid bukan jenis manusia yang Bodoh Sombong, Bodoh tak boleh diajar, Pandai tak boleh di ikut.

1 comment:

usin said...

khalid ni pd aku lurus bendul sgt. ikut jer ckp org. org suruh itu ikut, suruh ini ikut. xde kredibeliti langsung sebagai mb. mb disuruh jd kepala demopun sanggup!! apa klass mb ni. awk mb, azmin tu ketua pkr sgor je, jawatan awk lebih besar. kalau awak nak buang daerah siazmin nipun boleh. awk ada kuasa. so, aku nasihatkan awk beli buku ni, baca dan dalaminya. awk kena tau, azmin nakkan kerusi mb tu dr awk. dia nak sepak awk dari kerusi mb, pakai arahan anwar. awk kena ada strategi paling efektif utk lwn musuh dlm selimut awk. jgn pandang musuh yg nampak je, keliling awk tu penuh musuh. aku nasihat ke pd awk, kalau nk panjang umur la....