Sunday, December 12

Menuju Republik Penang

Tahniah Guan Eng yang baru jadi Ketua Menteri Penang selama hampir 3 tahun kini mengorak langkah nak jadikan Penang macam Singapura.

Kalau Penang jadi Singapura, memang sah lah melayu Penang akan jadi melayu Singapura. Islam Penang juga akan jadi macam Islam Singapura. Tanah melayu Penang juga akan jadi macam tanah melayu Singapura.

Akibatnya melayu Penang akan jadi pengemis politik macam melayu Singapura. Setelah hampir 45 tahun Kuan Yew memerintah Singapura, kita lihat sendiri bagaimana melayu Singapura amat terpinggir sekarang, dalam semua bidang.

Langkah paling cepat Guan Eng adalah untuk import rakyat Taiwan untuk menetap di Penang dan negara ini. Lebih mudah kerja ini dilakukan kalau mereka dikecualikan dari memohon visa pelancung. Maka berduyun-duyun lah cina Taiwan ini datang masuk negara ini tanpa sekatan dan sebarang dokumen.

Bila mereka masuk negara ini, mereka tak akan kembali ke Taiwan. Mereka akan melalui proses asimilasi menjadi warga malaysia, kan rupa mereka sama dengan cina malaysia. Duduk 5 tahun mereka akan mendapat IC merah. Duduk 8 tahun mereka akan dapat IC biru.

Mereka akhirnya boleh mengundi di dalam PRU 15. Waktu itu sudah sangat terlambat Penang dan negeri yg lain hendak diselamatkan. Jikalau menteri KDN terus lembik maka confimlah dalam PRU 15, malaysia ini akan jadi milik Dap seluruhnya.

Lihat surat Guan Eng kepada menteri KDN yang menjaga hal ehwal visa. http://dapmalaysia.org/english/2010/dec10/lge/lge1169.htm

1 comment:

santauangin said...

Mari lah sama sama kita tengok apa yang akan di lakukan oleh Menteri Keris al Lembut itu apabila membaca permohonan LGE Kapiri ini. Kalau Menteri Keris ini otaknya panjang dan dapat membaca akan isi hati LGE Kapiri ini maka ia akan menolak permohonan ini. Tetapi kalau otaknya letak kat kepala lutut maka permohonan LGE kapiri ini akan diluluskan.

Apabila ini terjadi maka tunggulah sepertimana kata penulis, Penang dan Malaysia akan menjadi Republik. Oleh itu buat Menteri Keris Alwal Lembik lu kena fikir dalam dalam sebelum meluluskan permohonan ini. Biak pi rugi sedikit dari pelaburan ini kerana banyak lagi pelaburan yg boleh di dapati dari negara Islam dari menjadikan Malaysia sebagai REPUBLIK CHINASIAL.