Wednesday, December 8

TALIAN HAYAT- Anwar nak gadaikan Malaysia kpd Australia Selatan

Anwar bawa MP dari Australia Selatan, Nick Xenophon bagi sidang media di Parlimen tadi untuk menyatakan satu per empat MP Australia sokong dia.

Tapi Anwar betul-betul nak menipu rakyat malaysia. Kalau kita buka wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Nick_Xenophon kita akan tahu Nick ini adalah Senator bebas di australia. Dia bukan dari parti pemerintah atau parti pembangkang di Australia.

PM baru Australia Julia Gillard (Parti Buruh) yang datang malaysia 2 minggu lepas pun tak mahu jumpa Anwar, walaupun anwar lobi nak jumpa dia. Tony Abbot pemimpin parti Liberal australia memang dikenali tidak pro golongan gay.

Apa kekuatan parti bebas di Australia ? Jawapanya negatif, mereka cuma ada 4 wakil di Parlimen Australia. Mana anwar dapat yang dia kata dia dapat sokongan satu per empat MP australia ?

Anwar oh anwar, tak habis-habis nak tipu rakyat ! Atau yang sesuainya anwar berambus ke bumi Australia untuk jadi PM negeri Republik Australia Selatan disana.

3 comments:

Anonymous said...

BETUL LAH TU 1/4 = 1 DARIPADA EMPAT

TAK FAHAM KE ANUAR PUNYA TEMBERANG ..

KAH KAH KAH KAH KAH KAH !!!!!!

1/4 DARIPADA 4 KAH KAH KAH KAH !!!

Wake UP! said...

Orang luar tidak ada hak nak campur tangan hal ehwal dalaman negara Malaysia.

Ini kerana Malaysia adalah sebuah negara merdeka yang bukannya di bawah jajahan mana-mana kuasa asing.

C L J said...

Hamba ingat 60 MP Australia yang sokong dia hari tu dikatakan sebagai pemimpin2 puak2 guy. Guy menyokong AnuWar... apa maknanya ????