Sunday, January 2

MP Dap Teoh peluk Islam ?

Warisan amat bersetuju dengan cadangan sahabat blogger marhaen GAP yang menyeru Teoh MP serdang peluk Islam. Klik disini. Ini bagi memastikan usahanya untuk mendakwahkan agama Islam dapat dijalankan dengan lebih baik dan tersusun.

Ada yang melihat Teoh masuk masjid dan surau untuk sebar dakyah dan cara hidup kristian. Itu sebabnya dia beriya-iya nak beri tazkirah dalam surau dan yang terbaru beriadah dengan menjolok mata dekat masjid di Cheras. Apa sudah tidak ada kawasan riadah di Parlimen Serdang maka Teoh guna Masjid untuk buat aktiviti riadah ?

Cara yang terbaik untuk mengatasi perkara ini adalah dengan Teoh masuk Islam. Nik aziz boleh dakwahkan dia, apa itu Islam menurut pandangan Pas dan Menteri Jakim boleh dakwahkan dia apa itu Islam menurut pandangan Umno. Kemudian Teoh boleh buat keputusan nak ikut Islam Pas atau Islam Umno.

Itu pun kalau MP Serdang ini bersungguh-sungguh nak bantu rakyat yang ramai Islam di kawasan Serdang itu. Kalau tidak maka sah lah sebenarnya Teoh cuma berhajat nak permainkan Islam atau melaga-lagakan Pas dan Umno dengan cara mendekati Masjid dengan cara Kristian.

So Teoh apa macam ?

No comments: