Monday, January 31

Tenang - 3 faktor kekalahan besar Pas ?

Warisan dapat bariskan 3 faktor kekalahan besar Pas di Dun Tenang -

1. Faktor anwar
Anwar sebenarnya sudah menjadi liabiliti untuk Pas. Kalau dia datang berkempen makan konfim lah undi akan merosot. Di hati pengundi sekarang anwar sudah kelihatan cacat kerana kes liwatnya dan pembohongan demi pembohongan yang dibuat kepada rakyat.

2. Faktor Cikgu Maarof yang tipu rakyat
Cikgu Maarof suami Cikgu Mala, dapat MC sampai 21 hari. Betulkan dia sakit? Kalau dia sakit kenapa dia iringi isterinya pagi, petang dan malam? Dia tipu Dr ke ? atau dia sudah kautim dengan Dr? Yang penting rakyat tidak suka di tipu !

3. Faktor calon
Pas sebenarnya berjudi bila mereka meletakkan calon wanita. Nyata pengundi lebih selesa dengan calon lelaki Bn. Kalau Mazlan Aliman yang jadi calon pas, tentu angka ini berbeza. Pokoknya Pas telah tidak berjaya meletakkan winable candidate kali ini.

2 comments:

usop said...

teman rasa faktorrrr utama adalah kesesatan pas itu sendiri..suka sangat menyesatkan orang sampai pas sendiri tersesat..orang melayu ni diajar dari kecik supaya beradap..sebab tu pantang orang melayu kalau orang luor datang dengan sikap kurang ajor dia..
lepas tu dengan kembalinya org india selepas tersedor selama ni mereka diliwat oleh nuar..
cuma orang cina ni lain siiikit.. selagi deme senang selagi tu deme pertahankan kaum deme.. cuba dah terimpit esok.. terhegeh-hegeh le deme nak nyokong balik.. memang dasar lalang.. masa susah cari kita tapi bila dah senang kita nak dimakannya balik..

Anonymous said...

faktor satu lagi ialah :

sbb pengikut2 bangang pas masih x sedar2 mereka jadi keldai kepada pkr/dap :-(