Tuesday, January 27

Rasuah itu Taik1. ‘Cross’ juga dia. Murahnya nilai Adun kita. Kenapa? Sebab frust kalah ketua UMNO bahagian ke? Ke sebab tak dapat sambung kontrak Felcra lg? Ke sebab dapat saguhati? Ke dah dijanjikan jawatan EXCO? Jawapan nya yang pasti ada pada ADUN Bota Nasaruddin Hashim.


2. Itu lah murahnya ahli politik Malaysia. ‘Value’nya 2 kupang. Politik 2 kupang. Semua tak boleh pakai ? Kalau sebelum ini ramai yang kata UMNO tu korup. PKR ‘worst’. 2 x 5 = 10, 5 x 2 = 10. Sama aje.


3. Ini lah budaya politik Malaysia abad ke 21. Beli orang dan orang kena beli. Yang mana dulu yer? Yang penting kedua-duanya sama.


4. ‘The end justify the means’. Politik matlamat menghalalkan cara. Ada dimana-mana. Dalam UMNO ada, dalam Pakatan Rakyat pun ada.


5. Rakyat terus dipermainkan oleh orang yang kegilaan kuasa untuk kelihatan hebat menjadi PM. Dia rela dan sedia melakukan aper saja demi kuasa. Rakyat saja yang terpedaya dengan kata nista paduka memanda.


6. Yang jelas ini mungkin matlamat kerajaan BERSIH, MAJU dan BERKEBAJIKAN Pakatan Rakyat. ‘BERSIH aper, kalau orang pun boleh dibelinya? kata seorang sahabat.


7. Apa pun kalau lepas ni Nasaruddin dapat apa-apa jawatan, itu RASUAH nama nya. Itu kerja SPRM lah. Tentunya lepas naik status dan naik gaji SPRM akan lebih bertenaga dan bersemangat buat kerja. SPRM jangan ler pilih bulu. Asyik ikan bilis jer, ikan jerung bila lagi ?


8. RASUAH itu jijik. Macam taik. Semua taik busuk. Taik ada dimana-mana. Dalam UMNO ada taik, dalam PKR ada taik, dalam PAS ada taik, dalam DAP ada taik. Selagi ahli politik bermain taik, selagi itu rakyat akan jijik. Hari ini rakyat undi engkau, esok belum tentu!.


4 comments:

Harimau-Menaip said...

Tuan,

Template yang baru ni agak sukar untuk saya membacanya..Entah kenapa...

hk said...

Tuan harimau

Terima kasih kerana pandangan yang disampaikan.

gotahlantun said...

SALAM,

SEBAB ITULAH RAKYAT KENA FIKIR...JANGANLAH KITA MAIN TAIK BERSAMA MEREKA, KOTOR TU...

GOMO said...

MEMANG TAIK ADUN YANG LOMPAT NI...
TAPI ANWAR LAGI SUKA TAIK...

KENAPA ANWAR SUKA BUNTUT???
http://gomo-no1.blogspot.com/2009/01/anwar-buntut-punya-olang.html