Monday, February 16

Rasuah dan Rampas Kuasa ?

Setelah menipu rakyat, kini Pak sheikh nak tipu Raja-Raja Melayu. "Mereka peralatan Raja untuk rasuah dan rampas kuasa" kata pak sheikh. Sedap beretorik!

Siapa yang rasuah ? Bukankah yang rasuah khalid ibrahim ? Rasuah lembu ? Rasuah Lexus ?

Bukan kah yang rasuah seks itu Bukit Selambau dan Pelabuhan Klang ? Kenapa nak berselindung? Kenapa nampak kuman di seberang laut, tapi gajah didepan mata, buat tak tahu?

Power corrupt, absolute power will corrupt absolutely. But even small power have corrupt very quickly. Gambaran ini sangat sesuai dengan kerajaan PR di Kedah, P Pinang dan Selangor.

Satu perkara lagi, pemimpin politik kita jangan lah terus-terusan tipu rakyat. Baik pemimpin UMNO, Pas dan PKR. UMNO sekarang mula belajar kesilapan hari semalam. Namun adalah amat malang kerana budaya TIPU rakyat ini amat berleluasa dikalangan Pimpinan utama PKR.

Rampasan kuasa ? Geli bila dengar putar belit pak sheikh ni! Ini sah tipu rakyat. Nape tak ada modal idea lain ker? Kenapa nak persoalkan keputusan dan titah Tuanku Sultan Perak yang sangat pakar dalam undang-undang. Jarak ilmu undang-undang Tuanku Sultan Perak dengan Pak sheikh terlalu jauh, bagai langit dan bumi.

Pak sheikh, jangan Tipu Rakyat. Tepuk dada tanya iman.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: