Sunday, November 15

Pas makin pening - update

update 1

The CEO of Kelantan Mentri Besar Corporation (PMBK) Ariffahmi Abdul Rahman today dismissed allegations by his former corporate liaison officer, Syed Azidi Syed Abdul Aziz, that he is a Machang Umno member.

"Somebody registered my name without my knowledge a long time ago, I have never seen or signed the application form, I am a PAS life member," Ariffahmi told The Malaysian Insider.

update 2

Nik Aziz dilapurkan membatalkan hasratnya untuk menunaikan haji pada tahun ini. Beliau menyalahkan pihak media yang mengembar gemburkan berita hajinya pada tahun ini. Namun khabarnya 4 orang yang lain yang sepatutnya bersama Nik Aziz akan meneruskan hasrat mereka. Mereka tersebut adalah isteri nik aziz, anak dan menantu nik aziz dan pa nya.

berita asal

Pimpinan PAS membuat dan menerima sumpah laknat ADUNnya tak lompat parti tapi tak terima sumpah Saiful Bukhari Azlan diliwat DS Anwar, komen MB Perak DS Dr Zambry.

Dr Zamry Abdul Kadir adalah seorang sarjana yang belajar sehingga ke peringkat sarjana falsafah pengkhususan dalam Falsafah Islam, beliau hairan melihat penerimaan sistem syariah yang berpilih-pilih oleh Pas.

Pas hanya memilih perkara-perkara yang ia ada kepentingan, manakala yang ia tidak ada kepentingan, mereka akan menolaknya walaupun ianya adalah sebahagian dari sistem perundangan Islam.

Sementara itu menantu Nik Aziz iaitu Mohd Ariffahmi Abd Rahman yang juga CEO Perbadanan Menteri Besar Kelantan ialah ahli UMNO Bahagian Machang. No ahli beliau adalah 2666057.

Arif dilantik oleh bapa mertuanya sebagai orang no 1 PMBK. Tidak dapat dipastikan samada beliau juga adalah seorang ahli Pas atau tidak.

Menurut sumber dalaman presiden Pas merasa terkilan bagaimana seorang ahli Umno telah dilantik sebagai orang no 1 perbadanan yang sangat penting dengan kerajaan negeri Kelantan yang di perintah oleh Pas.

Menurut sumber lagi Dewan Pemuda Pas pusat akan menghantar surat bantahan ke Pejabat MB Kelantan minggu depan atas maklumat terbaru ini.

Sebelum ini rakyat malaysia dikejutkan dengan berita Nik Aziz akan ke Mekah menunaikan haji dengan pembiayaan sebanyak Rm65000 oleh sebuah syarikat. Syarikat tersebut telah dilantik untuk memasang billboard di seluruh negeri Kelantan baru-baru ini. Haji Rasuah itu sedang di siasat oleh Sprm.

No comments: