Monday, March 8

2 tahun Tin Kosong

Hari ini genaplah 2 tahun gabungan Pkr, Dap dan Pas memerintah Negeri Selangor. Dalam tempoh ini rakyat dengan jelas telah menyaksikan pelbagai perkara yang dilaksanakan oleh rejim Khalid Ibrahim ini.

Tentunya rakyat masih teringat Projek Ladang Babi moden yang diluluskan oleh mesyuarat Exco pada bulan Mac 2008. Bagaimana projek itu sekarang? Apa khabar babi-babi yang diternak di Daerah Sepang? Berapa jumlah pendapatan negeri hasil ternakan babi itu ?

Apakabar pula kereta Toyota Camry yang mengantikan kereta proton Perdana Exco kita ? Dengar khabar belanja 'claim dan maintenance' lebih tinggi dari kereta Exco yang lepas ! Tak apa lah, negeri kebajikan, pemimpin lebih diutamakan dari rakyat jelata.

Apakhabar Helmi ? Dimana dia sekarang? Boyfren Exco yang bergambar bogel ! Rakyat ingat. Tahniah lah kerana dia terus menjadi duta kerajaan negeri selangor sebagai Exco Pelancungan Negeri Selangor. Dia juga idola anak remaja selangor sekarang, ya idola Ratu Seks.

Apakhabar pasir negeri selangor ? Khalid pernah janji hasil pasir akan berpuluh juta ringgit untuk selangor. Apa sudah jadi sekarang ? Mana pergi semua duit pasir ini? Masuk poket ker ? Janji hanya tinggal janji Khalid !

Mana dia masjid yang rejim Khalid buat ? Mana dia surau yang rejim Khalid buat ? Mana dia jalan yang rejim Khalid buat ? Mana dia sekolah yang rejim Khalid buat ? Jawapannya 0.

Rejim Khalid sebok berpolitik. Rejim khalid sebok cari salah orang lain. Rejim Khalid sebok berceramah. Regim Khalid sebok kaut kekayaan sendiri. Manalah sempat nak membangunkan negeri.

Khalid nak rampas tanah orang miskin di Serendah ? Oh Zalimnya. Tanah untuk orang miskin YBK pun tergamak nak dirampasnya ! Hak orang melayu belajar di UITM pun Khalid tak bagi buat. Bagusnya rejim Khalid !

Tin kosong yang berbunyi sudah 2 tahun. Habuk pun tarak.

2 comments:

Anak Lenggong said...

Salam bro...memang ada perubahan yang dilakukan oleh khalid gagap ni:

1. Arak boleh dijual dikawasan melayu.
2. Operasi kelab malam boleh dilanjutkan kerana puak PKR nak berhibur.
3. Kelab hiburan dan spa berdaftar ataupun haram memang digalakkan beroperasi di selangor sebab orang lelaki nak berurut batin..
4. Orang kafir boleh masuk kedalam masjid dan surau untuk berceramah.
5. Ekonomi negeri tak perlu dijana sebab yang lebih penting setiap malam diadakan ceramah politik supaya rakyat boleh ditipu dengan kata2 ucapan daripada pemimpin politik pas..pkr dan dap.
6. Kalau nak bayar cukai tanah ataupun PBT kena tau duit bayaran tu datang daripada mana..sekiranya bukan hasil titik peluh daripada penama tanah tu..bayaran tidak boleh diterima.

Anonymous said...

Adalah lebih tepat kalau kita kata 2 tahun Otak Kosong?